U luistert naar David Petersen, sonate nr. 3 uit de "Speelstukken", opgenomen in opdracht van het nationaal instrumentenfonds.

Home

Cv
Cd's
Gallery
Furor Musicus
Links
Contact

 

CV english Click here for the English version.

Download kort CV-Nederlands
Download lang CV-Nederlands
Download short CV-English
Download long CV-English
Download About me as a teacher-Engels/Nederlands


Antoinette (Amsterdam 1969) studeerde viool, altviool en barokviool aan het Amsterdams Conservatorium. Zij is altijd actief geweest op uiteenlopende muzikale terreinen, van salonmuziek tot Argentijnse tango, van muziektheater tot hedendaagse muziek en van barok- tot volksmuziek. Als freelancer heeft Antoinette met talloze ensembles en orkesten gewerkt. Thans is zij vooral actief op het terrein van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk op viool en altviool. Daarnaast legt zij grote interesse aan de dag voor minder gangbare instrumenten, zoals de viola d'amore, de viola pomposa en de tenorviool. Zij heeft een voorliefde voor onbekend repertoire, met een speciale voorliefde voor Nederlands repertoire.
Sinds enige jaren is zij ook een pleitbezorger van nieuw gecomponeerde muziek voor oude instrumenten. Zij bracht CD's uit met ondermeer de sonates voor piano en viool van Joseph Martin Kraus, van Margarethe Danzi, fagotkwartetten van Franz Danzi en Franz Krommer, composities van Belle van Zuylen en 17e eeuwse Nederlands repertoire. In 2008 richtte Antoinette haar eigen groep op, Furor Musicus. Met deze groep bracht zij verschillende opnamen uit, waaronder de vioolsonates opus 1 & 2 van de 18e eeuwse Nederlandse barokcomponist Jacob Nozeman en een CD met bewerkingen en reconstructies van werk van J.S.Bach. Onlangs verscheen Phantasia Musica, een CD met onbekend 17e eeuws Duits en Oostenrijks repertoire, die zich in lovende pers mag verheugen. Antoinette is sinds 203 als docent barokviool,-altviool en historische documentatie verbonden aan het Utrechts Conservatorium en is daarnaast ook de kerndocent van de Afdeling Historische Uitvoeringspraktijk. Vanaf september 2017 zal zij ook lesgeven aan het conservatorium van Amsterdam. Een paar maanden per jaar is zij actief betrokken bij de ontwikkeling van de historische uitvoeringspraktijk in Zuid- Afrika, zowel als in de concertpraktijk als in het onderwijs. Ook geeft zij regelmatig cursussen.

Webdesign Jeroen Hoogeveen